MULLA HAPPESUSE TÕSTJA pH4. Mustikatele, pohladele, rododendronitele, asaleadele ja teistele happelist mulda armastavatele taimedele. UUDIS: minilabor pakendis! Mulda segatud preparaat tõstab mullabakterite Paracoccus, Beggiatoa ja Nitrosomonas bioloogilist aktiivsust, mille käigus eralduvad vesinikioonid muudavad taimi ümbritseva mulla happelisemaks. KASUTAMINE: 1. Kontrollige mulla happesust, tehes kindlaks mulla pH: •.Võtke mõne sentimeetri sügavuselt mulda ja pange see pakendis olevasse nõusse kuni 10 ml märgistuseni. • Lisage vett kuni 20 ml märgistuseni, sulgege nõu ja loksutage tugevalt. • 5 minuti pärast, kui proov on seisnud, pange üks indikaatorpaberi riba proovi pinnal moodustunud lahusesse. • Võtke indikaatorriba lahusest välja ja võrrelge selle värvust lisatud skaala toonidega. Ribale vastav värvus skaalal näitab teie mulla pH-d. 2. Tõstke mulla happesust kuni vajaliku pH-ni: • Segage toode vastavalt tabelis ära toodud normidele mõne sentimeetri sügavuselt mulda, sõltuvalt teie mulla pH-tasemest. Kasutusnormid,on märgitud pakendil! • Kontrollige mulla happesust kuu aja pärast ning vajadusel kasutage preparaati uuesti. Happelist mulda armastavad taimed (vajalik mulla pH): pH 3,5 - 4,5: sinikad, pohlad, jõhvikad pH 4 - 4,5: rododendronid, mustikad, lõikheinad, kanarbikud, asalead, eerikad, hortensiad, ilunõgesed pH 4 - 6,5: mägimännid, harilikud elupuud, arukased, mahooniad, lodjapuud, põõsasmaranad, kanada tsuugad pH 4,5 - 5,5: orhideed, mürdid, sõnajalad, priimulad, bromeelialised, kameeliad, fuksiad, flamingolilled pH 5,5 - 6,5: liiliad, tiigerlehikud, suhkrulehed, maikellukesed, alpikannid, pelargoonid, abuutilonid, asparid, begooniad, viigipuud, kartulid Tähelepanu! Preparaat sisaldab 8,5% lämmastikku, seepärast tuleb taimede lämmastikväetistega väetamisel väetise normi vastavalt vähendada.